Ziomal, wiesz ale jaką mine by miał kolo jakby go objechała Skoda Octavia ruszająca jak pocisk z lekkim bąkiem na czarno :twisted:
świst turbinki - O2 BKD
Zwiń
X
-
świst turbinki - O2 BKD
przebieg 85kkm, serwisowany co 15kkm w ASO w Jeleniej Górze. jadąc wyraźnie słyszę świst turbinki - najgłośniej chyba jest w granicach 1500rpm, bo nie ma jeszcze hałasu z zewnątrz. olej na jakim do tej pory śmigał to jakiś castrol, ale tego się pozbędę już wkrótce.
najgorsze, że nie wiem co z tą turbinką. czy to znaczy, że się sypie? ale chyba żeby ją tak zajeździł kolej przede mną to by się musiał strasznie starać :| chciałem sobie virusika jakiegoś zrobić na wiosnę, a teraz się zastanawiam czy mi czasem jakiejś turbiny wstawiać nie przyjdzie :/ dodam jeszcze, że furka nie kopci.
help help
-
-
mam co prawda ASV ale też wyraźnie słyszę świst turbinki, piękny dźwięk. niestety mam głośnie radio
który to twój TDI w życiu? pytam bo mnie kiedys jakis pan zatrzymał pod marketem żebym mu zaprezentował swoją octę - jemu przeszkadzały gwizdy i szukał kogoś z takim samym silnikiem aby organoleptycznie stwierdzic (bo w serwisie mówili TTM ale nie chiał im wierzyc)
ciekawe że najgłośniej gwiżdże przy 1500rpm? kiedy w zasadzie nie powinno.
Komentarz
-
-
no wlasnie teoretycznie przy 1500 turbinka nie ma co sie nawet wysilac, ale tak jak wspomnialem to jest wtedy w miare cicho - niskie obroty klekota
np w Foce mojej sisty tez tak bzyczaco swistalo jak miala jakies kiepskie radio ale jak sie zmienilo na lepsze to juz nie ma takiego rajdowego swistu...tylko ze u mnie fabryczny Stream siedzi...
Komentarz
-
-
wojtasos - kolega Jabar1975 też to miał , Ja to mam i pewnie jeszcze kilku innych użytkowników O2 2,0 tdi też .Mi turbina buczy , wyje ,świszcze ,gwiżdze , udaje " puchacza " ( jak zwał tak zwał ) , prawie od samego początku użytkowania skody , czyli od jakiś 70 tyś/km . Najlepsze ,że panowie z serwisu przy ok.8tyś ,chcieli mi rozrząd wymieniać , bo byli przekonani iż to on jest sprawcą tego hałasu :shock: . Jeżdziłem na Mobilu , póżniej na Motulu a teraz na Castrolu i w temacie buczenia czy świstania nic się nie zmieniło . Na Castrolu spadło tylko zużycie oleju 8) .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wojtasosjadąc wyraźnie słyszę świst turbinki - najgłośniej chyba jest w granicach 1500rpm, bo nie ma jeszcze hałasu z zewnątrznasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wojtasosczy Ty mnie straszysz wymiana turbiny, ktora sie sypie?Zamieszczone przez wojtasosgeneralnie z postow to wychodzi ze tak jest i trzeba sie przyzwyczaic
[ Dodano: Sro 10 Sty, 07 11:14 ]
ps.
teraz juz jest cicho w aucienasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
Komentarz